Uslovi korišćenja i prodaje

Uslovi korišćenja i prodaje

 

Na osnovu odredbe čl.13. i čl.27. Zakona o zaštiti potrošača (Sl.glasnik RS 62/2014) privredno društvo Preslap d.o.o. svoje cenjene potrošače koji robu kupuju putem internet sajta www.vlasinawater.com
O B A V E Š T A V A
- da se prodaja robe putem internet sajta www.vlasinawater.com obavlja u okviru registrovane delatnosti privrednog društva Preslap d.o.o. adresa za izjavljivanje reklamacije je: office@preslap.com
- da se osnovna obeležja robe mogu naći na sajtu www.vlasinawater.com
- da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.vlasinawater.com smatra prodajom na daljinu.
- da roba koja se prodaje putem internet sajta www.vlasinawater.com poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namenom koja je definisana u Deklaraciji; 
- da je prodajna cena robe naznačena uz svaki artikal;
- da su sve cene izražene u dinarima sa uračunatim PDV-om;
- da je usluga standarnde isporuke robe besplatna za porudzbine koje se odnose na teritorije koje snabdevamo samostalno i koje su veće od 1.000,00 dinara 
- kupljenu robu isporučujemo u roku od najviše 72h na način kako je to definisano na strani USLOVI ISPORUKE 
- da se mogućnost kupovine robe uz posebne cenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.vlasinawater.com
- da potrošač robu koju kupuje putem internet sajta www.vlasinawater.com može platiti pouzećem gotovinski u trenutku isporuke, kao i platnim nalogom pre isporuke;
- da potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI preuzima obavezu plaćanja naručene robe;
- da se saobraznost robe ugovoru ISKLJUČIVO utvrđuje prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom Deklaracijom;
- da je sajt www.vlasinawater.com dužan da isporuči robu koja je saobrazna ugovoru. Ako isporučena roba nije saobrazna ugovoru, potrošač koji je obavestio prodavca o nesaobraznosti, ima pravo da zahteva od prodavca da otkloni nesaobraznost, bez naknade, opravkom ili zamenom, odnosno da zahteva umanjenje cene ili da raskine ugovor u pogledu te robe. Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove preuzimanja i isporuke, snosi sajt www.vlasinawater.com
- da u slučaju prijema robe potrošač ustanovi da artikal želi da zameni za drugi artikal, koji može biti veće, manje ili iste cenovne kategorije od predhodno poručenog, potrošač može zameniti artikal u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani ZAMENA.
- da u slučaju prijema robe potrošač isti ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cene za predmetnu robu, u roku od 14 dana na način kako je to definisano na strani PRAVO NA ODUSTAJANJE.
- da za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći na strani REKLAMACIJE.
- online prodavnica na sajtu www.vlasinawater.com je u vlasništvu kompanije Preslap d.o.o. Beograd, sa sedištem na adresi 11000 Beograd, Gavrila Principa 55 i predstavlja online servis za poručivanje i dostavu robe.
Ova usluga je namenjena fizičkim i pravnim licima i korišćenje ovog servisa je besplatno. Preslap d.o.o. Beograd ne može garantovati da će isporučiti svaki proizvod poručen preko sajta  www.vlasinawater.com
Kupcem se smatra svaka osoba koja je preko naše online prodavnice, poručila proizvode i samim tim prihvatila sve predviđene uslove korišćenja ovog servisa i kupovine.
Uslovi kupovine definišu pravila i postupke prilikom online kupovine i između ostalog obuhvataju procese poručivanja, procesiranja porudžbine, dostave, plaćanja, kao i eventualni povrat i reklamaciju dostavljene robe.

PORUČIVANJE
Poručivanje robe se može vršiti u bilo koje vreme u toku dana, 7 dana u nedelji. Sve standardne porudžbine, isporučujemo u roku od 72h. Isporuke vršimo radnim danima, osim ako na sajtu nije naglašeno drugačije. 
Jedinica mere za poručivanje je paket ili komad u zavisnosti od artikla. Minimalna vrednost porudžbine za dostavu je 1.000,00 dinara.
Novi korisnici:
Samim ulaskom na sajt  www.vlasinawater.com svim zainteresovanim licima je omogućeno da vrše pregled i odabir raspoloživih artikala. Količine se biraju preko strelica +/- ili unosom cifre u polje količina.
Vrednost odabranih artikala mora biti minimum 1.000,00 dinara da bi porudžbina bila Prihvaćena.
U zadatoj formi novi korisnik unosi svoje podatke u zahtevanu formu. Na strani gde je forma za unos nalazi se i link ka Politici zaštite podataka koju sprovodi naša kompanija.
Nakon potvrde podataka, kupac konačno potvrđuje porudžbinu, gde mu se na sajtu prikazuje poruka sa obaveštenjem, a istovremeno na mail dobija potvrdu o prihvatanju porudžbine sa porudžbenicom u prilogu.
Postojeći korisnici:
Prilikom ulaska na sajt u sekciji  PRIJAVI SE  unose svoj email i šifru i pristupaju prodavnici. Ovakvim pristupom imaće uvid u istoriju svojih kupovina i moći će na jednostavniji način da poruče željene artikle, bez ponovnog unošenja obaveznih podataka.
Mogu kao i svi drugi kupci bez prijave da izvrše odabir željenih artikala i kada dođu do dela gde se unose podaci, klikom na Log in, unesu svoje korisničko ime i šifru i preskoče unos svih zahtevanih podataka i na taj način pojednostave kupovinu. 

Nakon potvrde kupovine, dalji postupak automatskog obeveštavanja je isti za sve.
Ukoliko niste dobili mail sa linkom za kreiranje pristupne šifre, molimo da putem kontakt telefona 011 4142700, kontakt forme na sajtu ili maila office@vlasinawater.com, zatražite da Vam isti pošaljemo.

PROCESUIRANJE PORUDŽBINE
Novi korisnici:
Sve kupce koji prvi put poručuju preko naše online prodavnice, pre isporuke će kontaktirati naš operater, radi potvrde porudžbine, provere svih unetih podataka, davanja obaveštenja u vezi raspoloživosti poručenih artikala, eventualnim alternativama, roku isporuke i sl.
Nakon toga, potvrđuju se podaci kupca u našem sistemu i kupcu se putem maila, šalje link da kreira svoju šifru radi lakših budućih kupovina. (Preporučujemo da kupci sve naredne kupovine obavljaju, tako što će online prodavnici pristupati unoseći svoj email i šifru koju su definisali). Rok isporuke se računa od potvrde porudžbine telefonom.
Postojeći korisnici:
Sve porudžbine se direktno procesuiraju bez obaveznog pozivanja od strane operatera.
Operater će kontaktirati registrovanog kupca u slučaju da neki od artikala u tom momentu nije na raspolaganju, da ponudi alternative, kao i u slučaju eventualne promene roka za dostavu.
Napomena važi za sve kupce:  Ukoliko bilo šta od navedenog, što menja inicijalnu porudžbinu, nije prihvatljivo za kupca, kupac ima pravo da odustane od kupovine.

UGOVORNI KORISNICI
Pod Ugovornim korisnicima se smatraju kupci, koji imaju ugovor o kupoprodaji vode VLASINA 18,9 lit. i korišćenju aparata za vodu sa PRESLAP d.o.o. Svim zainteresovanim ugovornim korisnicima poslaćemo link putem maila, radi kreiranja svog passworda i olakšane kupovine preko online prodavnice. Minimalna porudžbina je količina balona vode Vlasina 18,9 lit. definisana ugovorenim paketom, a za kupce bez ugovora je 2 boce, a pored toga mogu poručivati i druge navedene artikle. Ukoliko želite da postanete naš ugovorni korisnik, kao i za druga pitanja, pozovite 011 4142700 ili nam se obratite putem kontakt forme na sajtu.

IZMENE USLOVA KUPOVINE
Preslap d.o.o. Beograd, zadržava pravo na izmenu ovih uslova i pravila, i obavezuje se da u slučaju izmene istih, o tome putem svog sajta, odnosno obaveštenja u okviru online prodavnice obavesti sve korisnike. Korisnici koji ne budu saglasni sa novim uslovima kupovine mogu nam svoje komentare i sugestije uputiti putem email-a ili putem kontakt forme na sajtu.

NAPOMENA
U ime Preslap d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Preslap d.o.o. (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Vašom registracijom na sajtu za korišćenje naše online prodavnice, prihvatate odgovornost za komunikaciju sa Vaše adrese bilo da su u pitanju porudžbine, promena podataka ili odjava sa liste registrovanih korisnika.
Ako saznate ili posumnjate da neko zna Vašu lozinku, ili je koristiti suprotno Vašim instrukcijama, lozinku možete samostalno promeniti i zadržati tu informaciju samo za sebe, a ako to niste u mogućnosti sami da izmenite kontaktirajte nas.
Ukoliko, ipak postoji bilo kakva sumnja u eventualne sigurnosne propuste, nedopušteno korišćenje usluga ili kršenja navedenih Pravila i uslova korišćenja, Preslap d.o.o. zadržava pravo da od Vas traži promenu prvobitno navedene lozinke, kao i da privremeno ili trajno ukine korisnički nalog bez prethodne najave.
Pored toga, Preslap d.o.o. ima diskreciono pravo da korisniku našeg oline servisa, uz pismeno obaveštenje, trajno ukine pristup, i to u slučajevima kada korisnik namerno zloupotrebljava servis, ne poštuje pravila i uslove korišćenja, vređa ili omalovažava naše zaposlene i dr.

ZAMENA ROBE

Proizvod se u zakonskom roku može zameniti za drugi, pod uslovom da nije oštećen i korišćen, a troškove vraćanja snosi kupac. Kupac može i ne mora da navede razloge zamene.
Zamena se mora izvršiti u zakonskom roku od 14 dana od dana prijema.
U slučaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo za ispravan, a sve troškove snosi prodavnica www.vlasinawater.com. Garancija ne važi u slučaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.
U slučaju zamene proizvoda za drugi artikal, prodavac je u obavezi da izvrši zamenu ukoliko taj proizvod postoji na stanju. Ukoliko kupljeni proizvod  za koji se traži zamena ne postoji na stanju, prodavac je dužan da proizvod zameni za drugi po želji kupca, uz eventualnu doplatu ili vraćanje razlike u ceni. Za slučaj nepostojanja mogućnosti zamene prodavac je dužan da kupcu vrati novac, a troškove vraćanja snosi kupac.
Za uvažene reklamacije, prodavac snosi sve troškove transporta.

 

USLOVI ISPORUKE
 

STANDARDNA ISPORUKA

Poručena roba će biti upakovana i složena na način da se uobičajenom manipulacijom u skladištu i tokom transporta ne može oštetiti, niti uticati na kvalitet dostavljenih proizvoda, a prema HACCP principima.

Dostavu porudžbina primljenih putem online prodavnice vršimo na teritoriji Beograda, Novog Sada, Pančeva, Zrenjanina, Nove Pazove, Stare Pazove i Inđije.

Isporuku vršimo radnim danima u periodu od 7 do 16h, osim ako na sajtu nije naglašeno drugačije.

Rok za dostavu je 72h za navedena naselja bez prigradskih naselja, dok će Vas za dinamiku isporuka za prigradska naselja kontaktirati naš operater.

Minimalna vrednost porudžbine za dostavu je 1.000,00 dinara.

Dostava je besplatna.

U slučaju plaćanja pouzećem Kupac je dužan da isporučene artikle preuzme i plati u nacionalnoj valuti (RSD) na mestu isporuke. U suprotnom roba će biti vraćena, a porudžbina stornirana. Prilikom naplate tj. isporuke robe, dostavljač će kupcu izdati odgovarajući fiskalni račun.

U slučaju da prilikom isporuke kupac nije na predviđenoj adresi isporuke (pri tom dostavljač nije mogao stupiti sa njim u kontakt telefonom) i isporuku nije moguće izvršiti tog dana, operater će naknadno pozvati kupca radi dogovora o novom terminu isporuke. Ukoliko kupac i u ponovljenoj isporuci opet ne obezbedi prijem robe, njegova porudžbina će biti stornirana.

 

NAČINI PLAĆANJA

Proizvode koje želite da poručite putem internet prodavnice, možete platiti na više načina: 

  •  plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke 
  •  plaćanje nalogom za prenos nakon dobijanja predračuna 

 

Plaćanje pouzećem

Prilikom preuzimanja pošiljke koju ste prethodno poručili putem našeg sajta www.vlasinawater.com, plaćanje porudžbine se vrši isključivo u gotovom novcu u dinarskoj valuti na ruke dostavljaču  koji Vam donosi pošiljku.