O nama

VODA VLASINA

Na jugoistoku Srbije nalazi se Vlasinska visoravan i Vlasinsko jezero okruženo planinama Vardenik, Čemernik i Gramada ili Crkvena planina - Plana (kako je meštani zovu). Sastavljena je od kristalnih škriljaca prve grupe i pripada Rodopskom sistemu. Ispod Vrtopa (1721m), najvišeg vrha, nalazi se izvor Vlasina vode na 1500m, daleko od saobraćajnica, velikih naselja i industrije. U podnožju u selu Preslap na nadmorskoj visini od 1100m nalazi se fabrika za flaširanje vode koja od izvora do fabrike pređe put kroz cevovod dužine 3000m.

Vlasina se bez ikakve prerade flašira u istom kvalitetu kao što je na izvoru, a kvalitet i sastav zemljišta obezbeđuju najfiniju filtraciju vode što je svrstava u red najčistijih voda. Izuzetna mekoća, neutralna pH vrednost i veoma nizak sadržaj nitrata, natrijuma i ostalih minerala svrstavaju Vlasinu u grupu veoma slabo mineralizovanih voda sa svega 30-40mg/l suvog ostatka pri temperaturi od 180°C.

Temperatura vode na izvoru je 6°C tokom cele godine.FABRIKA Fabrika za flaširanje Vlasina vode nalazi se u selu Preslap, na nadmorskoj visini od 1100m.


PLANINA Ispod Vrtopa, najvišeg vrha Gramade, nalazi se izvor Vlasina vode, na 1500m nadmorske visine.


POTOK Mnoštvo izvora, potoka i rečica spušta se sa svih strana planine.


VLASINSKO JEZERO Vlasinsko jezero je akumulaciono jezero i nalazi se na 1211m nadmorske visine. Dubina mu je 35m a površina koju zahvata je 16km2.


VLASINSKO JEZERO Jezero ima dva stalna ili nepokretna ostrva i nekoliko pokretnih, plutajućih ostrva koja su nastala odvajanjem treseta od obale.


FABRIKA ZA FLAŠIRANJE VODE VLASINA

ČIME SE PONOSIMO...

Otkrijte čistu snagu prirode sa našom flaširanom izvorskom vodom direktno sa netaknute planine! Naša voda je pažljivo prikupljena sa izvora koji je obiluje najmanjim suvim ostatkom, pružajući vam osvežavajući ukus prirode u svakom gutljaju. Hranite svoje telo najčistijom vodom koja je stvorena u savršenom balansu sa prirodom. Ponesite sa sobom delić netaknute prirode gde god da krenete. Osvežite se, hidrirajte i osetite snagu prirodne čistoće - isprobajte našu izvorsku vodu danas!